Logo

Radovi na novoj džamiji u Konjicu u završnoj fazi

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

20 07 2015 05 dzam konj 2Početkom ovog mjeseca u prostorijama Vakufske direkcije Sarajevo, potpisan je sporazum o realizaciji još jedne tranše vakufskih sredstava za izvođenje završnih radova na novoj džamiji i pratećim vakufskim objektima u Konjicu. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Vakufska direkcija putem Centra za međucivilizacijski dijalog – Tawasul (Centerfor Cross Cultural Dialogue – International Islamic Charty Organisation) iz Kuwaita. Donacija za projekat izvođenja radova na novoj džamiji u Konjicu bit će realizirana putem vakufskog Fonda za izgradnju novih, rekonstrukciju i adaptaciju vakufskih i vjerskih objekata.

Naime, Vakufska direkcija IZ od početka učestvuje u izgradnji centra i nastoji uz pomoć svojih saradnika i prijatelja privesti kraju ovaj veoma značajan projekat Islamske zajednice.

Sporazum su potpisali direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović i predsjednik Medžlisa IZ-e Konjic dr. Emir Duranović. Dr. Duranović je ovom prilikom upoznao Direktora Vakufske direkcije sa dinamikom radova na objektu i potrebama za konačni dovršetak radova. Na sastanku se razgovaralo i o mogućem terminu svečanog otvorenja. Zaključeno je da je kraj mjeseca oktobra realan termin za otvorenje ovog značajnog objekta za Medžlis IZ-e Konjic i vjernike ovog kraja što će, naravno odrediti za to zadužene službe Rijaseta IZ u BiH.

E.B.

20 07 2015 05 dzam konj 1

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.