A+ A A-

3. takmičenje na nivou BiH i 2. međunarodno takmičenje iz Islamske vjeronauke

S obzirom da su rezultati ovih takmičenja, znatno iznad očekivanih, Rijaset IZ u BiH i u školskoj 2013/2014. godini planira iste aktivnosti. Takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou BiH za školsku 2013/2014. planirano je 10. 05. 2014. godine, a obuhvatilo bi učenike 8. i 9. razreda devetogodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja (odnosno 8. razreda osmogodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja za kantone koji rade po starom programu) i 1. razreda srednjoškolskog obrazovanja, dok je 2. međunarodno takmičenje planirano za 17. 06. 2014. godine.

tak-isl-vjer-najava-09-2013-1

Oba takmičenja će ponovo biti organizirana u dvije kategorije: individualno (standardiziranim testovima) i ekipno (kviz-takmičenje) u skladu sa Nastavnim planom i programom Islamske vjeronauke, i važećih udžbenika za te razrede, te dodatne literature definirane Nastavnim planom i programom koja se sastoji od djela: VrlineAllahovogPoslanika, od Tirmizije; Islamske čitanke, oddr. Dževada Hodžića; i Vjerovjesnici i njihovi narodi (pouke i poruke), od Tarika Suvjedana.

Molimo sve kolegice i kolege koji imaju konstruktivne prijedloge kako da se dodatno unaprijedi kvalitet ovih naših takmičenja da nam to u pisanoj formi (elektornski ili poštom) blagovremeno dostave, kako bi se njihovi prijedlozi razmotrili.

U prilogu donosimo Bilten sa 1. međunarodnog takmičenja iz Islamske vjeronauke, koji možete preuzeti ispod:

- Bilten 1. međunarodnog takmičenja iz islamske vjeronauke