A+ A A-

Direktor Vakufske direkcije posjetio gradilište „Kuvajtske džamije“ u Matuzićima

Direktor Vakufske direkcije, mr. Senaid Zajimović je u nedjelju 08.09.2013. godine posjetio gradilište „Kuvajtske džamije“ u Matuzićima, Općina Doboj Jug. Sredstva za izgradnju džamije obezbijedila je Vakufska direkcija putem Bejtu-z-ekata iz Kuvajta. Cilj posjete, obzirom da je i projekat u završnoj fazi, je uvid u završne radove i priprema za svečano otvorenje koje će se održati u subotu 28. septembra ove godine.

dir-vd-pos-mat-dzam-09-2013-1

Pripremni radovi započeti su polovinom aprila tekuće godine a rok za njenu izgradnju  bio je 180 radnih dana. Nakon direktnog uviđaja možemo konstatovati da izvođač radova  firma „Inter“ iz Tešnja u potpunosti izvršava preuzete obaveze i na vrijeme završava građevinske radove. Ovih dana završavaju se radovi na mihrabu i minberu koji su specifični po svom izgledu i materijalu od koga se grade. Također, u toku su i završni radovi na munari. Radnici firme „Inter“ i mještani Matuzića užurbano rade na vanjskom uređenju i asfaltiranju dvorišta. Očekuje se veliki broj gostiju.

MIZ Doboj na čelu sa Bajrom ef. Džafićem radi na protokolu otvaranja džamije koji će po svemu sudeći biti veoma sadržajan i zanimljiv.

Na svečanosti otvorenja nove džamije pored visokih predstavnika IZ-e u BiH očekuju se i predstavnici Bejtu-z-ekata iz Kuvajta koji su i finansirali izgradnju  džamije.

Vakufska direkcija je veoma zadovoljna zbog uspjepšne realizacije i privođenja kraju još jednog vakufskog projekta.

(www.vakuf.ba)