Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio ambasadora Indonezije

Sarajevo, 29. avgust, 2013. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je ambasadora Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini Subijaksono Sujona.

reis-amb-ind-08-2013-1

U srdačnom razgovoru iskazano je obostrano zadovoljstvo razvojem tradicionalno prijateljskih odnosa muslimana i drugih građana Bosne i Hercegovine i Indonezije.

Reisu-l-ulema je zahvalio ambasadoru na pomoći i podršci naroda Indonezije građanima Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije, a posebno tokom obnove i rekonstrukcije infrastrukture Islamske zajednice.

Ambasador Sujono je predložio da se uspostave simboličke veze između Istiklal džmije u Džakarti, kao jedne od najvećih džamija u Jugoistočnoj Aziji i Istiklal džamije u Sarajevu kao jedne od najvećih džamija u BiH. Posebno je bila zanimljiva inicijativa ambasadora da se formira zajednička fondacija IZ u BiH i Ministarstva vjerskih poslova Indonezije sa ciljem pripreme i realizacije zajedničkih projekta u oblati islamskoga djelovanja.

Reisu-l-ulema je pozitivno odgovorio na ove inicijative i prihvatio poziv ambasadora Sujono da početkom 2014. godine posjeti Indoneziju.