Logo

Vrijedna donacija Medžlisu IZ-e Kalesija

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Da među Bošnjacima nije nestalo osjećaja za investiciju u trajno dobro-vakuf potvrđuje projekat izgradnje „Mektebskog centra“ Medžlisa IZ-e Kalesija. Zajedničkim snagama, Medžlis i njegove vrijedne džematlije, hode ka ostvarenju projekta koji je prije godinu dana osmišljen i planiran kao dugoročna investicija sa ciljem unapređenja  mektebske nastave. Dosadašnja realizacija projekta uveliko je premašila planirano za 2013. godinu, a nesebična pomoć i razumijevanje građana potakla na još veći angažman. Haber o još jednoj značajnoj donaciji stigao je u mjesecu ramazanu a realiziran ovih dana.

miz-kal-don-08-2013-1

 

Mensur Fazlić sin Mehmeda iz Prnjavora, uspješni Kalesijac sa adresom prebivališta u Dizeldorfu, Njemačka, za potrebe Mektebskog centra, odnosno Medžlisa donirao je terensko vozilo Opel Frontera. Kako kaže: „Čim sam saznao da postoji potreba za vozilom nisam imao dileme, jer sam projekat Mektebskog centra prepoznao kao sigurnu dunjalučku i ahiretsku investiciju za sebe i svoju porodicu. U životu sam naučio da radim i cijenim rad drugih ljudi jer on vodi ka uspjehu. Kada sam u ratnom vihoru svoje utočište našao u Njemačkoj nisam mogao ni zamisliti da će život ići ovim tokom. Tad, kao srednjoškolac sa mlađim bratom, trebao sam bilo kakvu pomoć-posao a sad sam u prilici da radim i pomažem drugima. Informacije o ovom vrijednom projektu prenosim svojim prijateljima kako bi se i oni uključili u njegovu realizaciju“.  

Ključevi doniranog vozila uručeni su predsjedniku Medžlisa Muharem ef. Mešanoviću i glavnom imamu Enver ef. Alića koji je naglasio da: „Uz minuli ramazani-šerif i u ovom Medžlisu dogodilo se jedno pozitivno razmišljanje i pozitivno djelovanje bez ikakve zadrške, bez ikakvog poziva na reklamerstvo i  isticanje svoga ''ja, pa ja!'' Pri  kratkom susretu sa  donatorom Mensurom Fazlićem, kada je uručio ključeve terenskog vozila rukovodstvu Medžlisa, jasno sam uvidio da on ovo vozilo donira sa punim razumijevanjem naših potreba u današnjem vremenu, da ne želi nikakvu reklamu, nikakvu protuuslugu, nikakvu podlogu od nas za svoje učinjeno djelo. On, očito je to, smatra da IZ-u treba potpomoći kao i svoje ukućane, kao svoju bližu i dalju rodbinu, kao svoje koje najviše voli. Vidio sam da mu je IZ-a i ja, shodno tome, hoću mu poželjeti  da uvijek bude u bliskosti Dragog Boga.

Ovo sam primoran kazati, mada sve ovo Mensur Fazlić i ne voli, iz jednog jednostavnog razloga  kako bi se nekima  koji ništa ne rade a siju razne dezinformacije, pokazao put kojim se ide ka Allahovoj milosti.“

Fatić Nevres

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.