A+ A A-

Preselio na ahiret imam Osmanagić ef. Osme

osm-osmU 51. godini života na ahiret je preselio Osmanagić ef. Osme, imam u džematu Krivaja, Medžlis Islamske zajednice Cazin.

Osmanagić ef. Osme, sin Osmana i Hajre, rođen je 15. juna 1962. godine u Osmanagićima – Cazin. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu a potom petogodišnju Gazi Husrevbegovu medresu u Sarajevu. Po završetku Medrese i odsluženja vojnog roka stupio je na dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Krivaja, u kojem je ostao sve do 11. juna 2013. godine kada je Allahovom odredbom preselio na bolji svijet. Osme ef. je bio u braku sa Fadilom hanumom s kojom je stekao dvoje djece, kćer Belmu i sina Amela.

Bio je tih i umjeren čovjek, dobar kolega, susretljiv.

Činjenica da je cijeli radni vijek proveo u jednom džematu (od 01.10.1984. do 11.06.2013.), dovoljno govori o njegovom karakteru i odnosu prema imamskom pozivu.

Dženaza namaz ef. Osmi obaviće se u četvrtak, 13.06.2013. godine na mezarju u Osmanagićima, a kreće ispred porodične kuće merhuma u 14 sati.

Kolektiv Medžlisa IZ-e Cazin upućuje dovu Allahu dž.š. da našem kolegi podari Džennet a njegovoj porodici sabura i snage da prebrodi ovo iskušenje.

INNA LILLAHI WE INNA ILEJHI RADŽI'UN

Glavni imam
Said ef. Mujakić, prof.