A+ A A-

Muftija banjalučki posjetio Bosansku Dubicu

U prostorijama Omladinske biblioteke u Bosanskoj Dubici, održan je prošireni sastanak na kome je raspravljano o Popisu 2013. u BiH. Tom sastanku je prisustvovalo oko 40 omladinaca i predstavnika osnivača Fondacije "Popis 2013". Sastanku je prisustvovao i banjalučki muftija prof. Edhem ef. Čamdžić, koji je pojasnio i upoznao prisutne o važnosti popisa u BiH. Posebno je naglasio da treba pojasniti muhadžirima (prognanicima) u dijaspori da dođu u vrijeme popisa ili ako ne mogu doći, da na vrijeme izvade rodne listove kako bi uža porodica dala potrebne podatke u toku popisa.

bos-dub-sas-pop-06-2013-1

Posebno je odao priznanje prof. Safet ef. Beganoviću i prisutnim omladincima koji organizuje ovakve sastanke i koji su izrazili veliku želju da se uključe i dadnu svoj doprinos da bi popis prošao što uspješniji - da se svi Bošnjaci izjasne samo kao BOŠNJACI, da im je vjera ISLAM, i da im je maternji jezik BOSANSKI.

Omladinci su izrazili želju da i oni učestvuju u popisu 2013.  kao popisivači.

bos-dub-sas-pop-06-2013-2

U svojstvu domaćina glavni imam prof. Safet ef. Beganović se zahvalio prisutnim omladincima i predstavnicima osnivača Fondacije „Popis 2013.“, kao i uvaženom muftiji prof. Edhem ef. Čamdžiću za prisustvo i pružanje potrebnih informacija i upustava, i stavio se na raspologanje zajedno s čestitom omladinom i drugim aktivistima da danonoćno pružaju potrebne usluge.

S.B.