A+ A A-

Muftija Hasanović primio veleposlanicu Francuske u Hrvatskoj

U siječnju ove godine u Republiku Hrvatsku došla je nova veleposlanica Francuske Republike Nj. E. gđa. Michéle Boccoz.

U četvrtak, 23.05.2013. god. muftija je primio veleposlanicu u prostorijama Mešihata. Među brojnim temama o kojima su razgovarali muftija i veleposlanica posebnu pozornost veleposlanice je privukla ona o najboljem riješenom pitanju muslimana u Republici Hrvatskoj.

mu-has-amb-fr-05-2013-1

Muftija je obrazložio na koji način je Republika Hrvatska riješila pitanje muslimanske zajednice u Hrvatskoj te na koji način ista funkcionira, naglasivši da je ovaj model primjenjiv i u Francuskoj, ali i ostalim državama članicama EU. Veleposlanica je predložila da se organiziraju razni projekti putem kojih bi se predstavila dostignuća muslimana Hrvatske, ali i šire, te na taj način bi se predočilo što zapravo islam jest uključujući i temeljna djela iz kojih se crpi učenje vjere islama, umjetnosti, kulture i civilizacijskih dostignuća.

Muftija je je izrazio otvorenost i spremnost za suradnju u cilju promoviranja univerzalnih vrijednosti, ali i istinskog i ispravnog učenja vjere islama, budući da danas, na žalost, veliki je broj onih koji svojim djelima i riječima govore negativno o islamu i na taj način šire islamofobiju. Na kraju, poželio je dobrodošlicu veleposlanici, ugodan boravak u Hrvatskoj i puno u uspjeha u radu na povezivanju dviju prijateljskih zemalja.

(www.islamska-zajednica.hr)