A+ A A-

Promocija škole hifza u Sejmenskoj džamiji u Zenici

U subotu 25. maja 2013. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je promociji škole hifza u Sejmenskoj džamiji, Medžlis Islamske zajednice Zenica.

001-sk-hifz-zen-05-2013-1

Školom hifza rukovodi hfz. mr. Safet ef. Husejnović, koji je u svom uvodnom obraćanju prisutnim istakao da školu hifza pohađa pedeset polaznika, koji su podijeljeni u tri grupe. U prvu grupu svrstani su polaznici koji napamet znaju trideseti džuz Kur'ana (amme-džuz). U drugoj grupi su polaznici koji znaju dvadeset deveti i trideseti džuz, a polaznici treće grupe napamet znaju minimalno tri džuza i više. U trećoj grupi ima polaznika koji znaju trećinu ili polovinu Kur'ana, a ima i onih koji su pri završetku učenja hifza. Hfz. Husejnović izrazio je nadu da ćemo uskoro nekog od polaznika promovirati u časno zvanje hafiza Kur'ana.

U svojstvu izaslanika glavnog imama Medžlisa IZ Zenica svečanosti je prisustvovao hfz. Fahir ef. Arnaut.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović čestitao je hfz. Husejnoviću i glavnom imamu mr. Jakub ef. Salkici na otvaranju škole hifza, zatim roditeljima i polaznicima, apostrofirajući značaj škole hifza i učenja Kur'ana napamet.

001-sk-hifz-zen-05-2013-2