A+ A A-

Odžak: Otvoren mekteb za cjelodnevni boravak

U Odžaku je u ponedjeljak, 13. maja 2013. godine, otvoren mekteb za cjelodnevni boravak. Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor TIKE, muftija tuzlanski, predsjednika Skupštine Posavskog kantona i njegov zamjenika te načelnik Općine Odžak.

cj-mek-odz-05-2013-1

- Izgradnja ovog mekteba u skladu je sa zadovoljavanjem potreba džematlija obzirom da Islamska zajednica prepoznaje način odgoja i obrazovanja čovjeka od rođenja do njegove smrti. Uz veliku podršku TIKE, a posebno njenog direktora osigurani su preduvjeti za uspješan rad ovog mekteba. Također se zahvaljujemo ljudima koji su prepoznali potrebe naših džematlija i na nesebičnoj podršci u realizaciji ovog projekta, poručeno je iz Medžlisa IZ Odžak.

cj-mek-odz-05-2013-2

Prema riječima Muftije tuzlanskog mr. Vahid ef. Fazlovića, Islamska zajednica će u narednom periodu posvetiti pažnju izgradnji na ovaj način koncipiranih mekteba.

Tokom razgovora u Uredu načelnika Općine Odžak predstavljeni su i budući projekti, a dogovorena je i saradnja TIKE sa Muftijstvom tuzlanskim te Općinom Odžak.

Fahrudin Mujanović

cj-mek-odz-05-2013-3