Promo banner

A+ A A-

Održano XVI takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog

U nedjelju, 12. 05. 2013. godine, u Tesliću je održano XVI. takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog. Takmičenju su pristupili pobjednici iz sedam medžlisa Muftiluka zeničkog, i to: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Teslić i Doboj.

mek-tak-zenica-05-20130

 

U kategoriji općeg znanja prvo mjesto osvojila je Saliha Delić – MIZ Žepče, drugo mjesto Ensar Šabić – MIZ Zenica a treće Naida Arnautović – MIZ Maglaj.

U kategoriji kiraet - mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Džejlana Aličić – MIZ Zavidovići, drugo mjesto Abdulah Awad – MIZ Zenica i treće mjesto Ragib Halilović – MIZ Tešanj.

U kategoriji kiraet - stariji uzrast prvo mjesto osvojio je Anes Mulić – MIZ Tešanj, drugo mjesto Kerim Šarić – MIZ Zenica i treće mjesto Fatima Burejić – MIZ Maglaj.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Medžlisa IZ Zenica, drugo mjesto Medžlis IZ Zavidovići, a treće Medžlis IZ Tešanj.

Takmičarima su uručene diplome, novčane nagrade i prigodni pokloni.

Nakon proglašenja pobjednika, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović obratio se prigodnom besjedom, upućujući čestitke na postignutim rezultatima svim takmičarima, njihovim roditeljima, muallimima i glavnim imamima, a posebno je čestitao pobjednicima koji će predstavljati Muftijstvo zeničko na finalnom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.

  • mek-tak-zenica-05-20130mek-tak-zenica-05-20130