Promo banner

A+ A A-

Delegacija „Sarawaka“ potvrdila učešće na SAHAF 2013.

sahaf-logo-2013Delegacija odjela za razvoj halal tržišta, pri Vladi malezijske savezne države Sarawak, koja upravlja najvećim svjetskim halal parkom "Tanjung Manis Halal Hub", je najavila svoj dolazak i učešće na SAHAF 2013 i pokazala veliki interes za halal potencijale jugoistočne Evrope.

Sarawak je jedna od najvećih malezijskih država smještena na Borneu, trećem po veličini otoku na  svijetu. Ova malezijska savezna država je poznata po značajnim investicijama u brzorastuću halal industriju.

Odjel za razvoj halal tržišta pri kabinetu premijera Vlade Sarawaka je tim vrhunskih stručnjaka zaduženih za pronalaženje optimalnih rješenja pri iskorištavanju potencijala halal industrije. Malezijska delegacija je izrazila interes da se unaprijedi halal trgovinska razmjena i protok investicija između jugoistočne Evrope i jugoistočne Azije.

Kroz SAHAF 2013 konferencijski i sajamski program će se promovirati halal ceritificirani proizvodi i usluge, te kreirati poslovne prilike za kompanije učesnice.  Učešće stranih delegacija jeste temelj za  buduću saradnju regionalne halal industrije sa svjetskim halal tržištima.

Podsjećanja radi, SAHAF - Sarajevo Halal Fair&Forum 2013 će se održati  od 15. do 17.maja 2013. U Centru Skenderija od 10 do 17h.

(www.halal.ba)