Logo

Pet stotina knjiga za Ferhat-pašinu biblioteku u Banja Luci

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

knjigeUdruženje vjeroučitelja Tuzlanskog kantona i Udruženje građana Dar Kakanj su pokrenuli akciju prikupljanja knjiga i drugog bibliotečkog materijala za Ferhat-pašinu biblioteku pod nazivom „Pet stotina knjiga za Ferhat-pašinu biblioteku u Banja Luci“.

Naime, Ferhat-pašinoj biblioteci je potrebno pet hiljada naslova kako bi se registrirali kao pravni subjekt. Na dobrom su putu da ispune svoj cilj, jer prema riječima uvaženog muftije banjalučkog Edhema ef. Čamdžića biblioteci je potrebno još oko 300-400 naslova do potrebnih pet hiljada.

Kako bi se stiglo do cilja Udruženje vjeroučitelja TK i UG Dar Kakanj su odlučili pokrenuti akciju te na taj način pomoći Bošnjacima u tom dijelu BiH. Akcija prikupljanja knjiga će trajati mjesec dana. Svi oni koji mogu donirati i pomoći u realizaciji ove akcije knjige mogu dostaviti u džamiju Princa Abdullaha u Tuzli svakim danom od 8:00 do 20:00 sati, odnosno u prostorije Udruženja građana Dar Kakanj u Kaknju četvrtkom od 18:00 do 20:30 i nedjeljom od 11:45 do 16:00h. Donirati možete sve vrste knjiga. Sve dodatne informacije možete potražiti na mail adresi: vjerouciteljitk@gmail.com, na facebook adresi http://www.facebook.com/udruzenje.vjeroucitelja.tk ili na specijalno formiranoj grupi „Pet stotina knjiga za Ferhat-pašinu biblioteku u Banja Luci“ (link: https://www.facebook.com/groups/608865769141698/).

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.