Promo banner

A+ A A-

Saudijski ambasador uručio sredstva za sanaciju džamije u Tuzli

sau-amb-san-dzam-tuz-03-2013-iAmbasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini je 11. marta u Sarajevu primio predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Ovom prilikom je ambasador Eid Mohammeda Althakafi predao novčani ček, na iznos 64.500,00 eura, predsjedniku Medžlisa Islamske zajednice Tuzla prof. Hasan ef. Spahiću.

Iznos navedenog čeka je uplata prvog dijela namjenskih sredstava za sanaciju džamije, Sluge dvaju Harema, Kralja Abdulaha bin Abdul-Aziza u Tuzli. Projektom sanacije džamije predviđeno je otklanjanju uočenih nedostataka na ovom objektu a vrijednost radova koji će biti izvedeni iznosi 381.000,00KM. Radovi na sanaciji ove džamije će početi 25. marta 2013.godine, a dinamičkim planom sanacije ovog objekta predviđeno je da se svi ugovoreni radovi izvedu za devedeset dana.

Projekat sanacije džamije Sluge dvaju Harema, Kralja Abdulaha bin Abdul-Aziza u Tuzli pripremio je Arhitektonski atelje Ambijent iz Tuzle, koji će ujedno vršiti i poslove nadziranja izvođenja radova, glavni izvođač radova je tuzlanska firma „GD Dekor BM“ doo.

Elmedin Avdibašić