A+ A A-

Muftija Hasanović prisustvovao 13. tradicionalnoj Večeri Kur'ana u gradu Aarau

U subotu 9.3.2013. u organizaciji Islamske zajednice Bošnjaka kantona Aarau održano je 13. tradicionalna Večer Kur'ana. Dr. Muris ef. Purić imam džemata Aarau  bio je domaćin ovom časnom skupu kojemu je prisustvovao veliki broj visokih zvaničnika, vjerskih službenika i vjernika iz cijele Švicarske kao i zemalja okruženja. Učestvovali su hafizi: Abdurrahman Sadien, Ali Jawad, Omer Zulić, Davud Efendić i naš kurra hafiz Aziz ef. Alili. U programu je učestvovao i Resul ef. Alić. Dvorana Mehrzweckhalle u Zofingenu najbolje je govorila svojom popunjenošću koliko su vjernici Švicarske i okolice privrženi i islamu i  Kur'anu.

mu-has-vec-kur-arr-03-2013

 

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović obratio se cijenjenom skupu u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića i izrazio zadovoljstvo i sreću što je mogao podijeliti radost slušanja učenja Kur'ana vrsnih učača s ovolikim brojem vjernika. Prenio je selame reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića te je rekao da su okupljanja vjernika radi druženja s Kur'anom i uz Kur'an najbolja druženja te da muslimani Švicarske pokazuju svojim zanimanjem za Kur'an da žele da ojačaju svoj iman i da unaprijede svoje vjerovanje.

Muftija je posebno oduševljenje i pohvalu iskazao za najmlađe polaznike koji su otvorili manifestaciju tavafom oko improvizirane Ka'be, a potom i učeći odlomke iz Kur'ana ostavivši prisutne bez daha. Dr. Muris ef. Purić, hafiz Muhammed ef. Koluh i ostali imami uložili su ogroman trud i zalaganje, a još veći trud uložili su sami polaznici mekteba uz potporu svojih roditelja. Nakon prelijepog otvaranja manifestacije, srca prisutnih oplemenili su hafizi i učači svojim učenjem Kur'ana. Prisutne je predavanjem počastio i Nezim Halilović muderris. Druženje s Kur'anom potrajalo je do kasno u noć, a imajući u vidu volju i želju muslimana Švicarske za druženje s Kur'anom vjerujemo, i molimo Uzvišenog, da će se ova manifestacija održavati još mnogo godina.

(www.islamska-zajednica.hr)