Logo

Muftiju zeničkog posjetili ministri za finansije i rad, socijalnu politiku i izbjeglice u vladi ZE-DO kantona

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

mu-zen-min-zd-kan-03-2013-1U ponedjeljak 11. marta 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je ministre u Vladi ZE-DO kantona, gosp. Mirsada Isakovića, ministra finansija i gosp. Ivicu Ćurića, ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice gosp. Ivica Ćurić informisao je muftiju da Vlada ZE-DO kantona ima namjeru da realizira projekat finansiranja zdravstvenog osiguranja za sve vjerske službenike na području ZE-DO kantona.

Također, na sastanku su ministri obavijestili muftiju i o drugim projektima ZE-DO kantona koji se odnose na vjerske zajednice, kao i o pomoći za Ferhadiju džamiju u Banja Luci.

Muftija je zamolio ministre da finansijska sredstva koja ZE-DO kanton dodjeljuje za pomoć u izgradnji vjerskih objekata, organiziranje vjerkog života i druge vrste pomoći vjerskim zajednicama, budu dodjeljivana i uplaćivana institucionalno, putem zvaničnih organa i ustanova vjerskih zajednica, a ne putem određenih pojedinaca.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.