Promo banner

A+ A A-

Zasjedanje 12. Sabora IZ Bošnjaka Sjeverne Amerike

am-akr-pred-sad-02-2013-2Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je 24. februara 2013. godine u prostorijama Univerziteta Fontbonne u St. Louisu, Missouri održala 12. Sabor Islamske zajednice. Na opšte oduševljenje i gromoglasni tekbir prisutnih sabornika, Sabor je nakon otvaranja putem Skype-a poselamio i zaželio uspjeh u radu reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović. Reisu-l-ulema je u svojoj poruci istakao da Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike ima emanet da sačuva Islam i bošnjaštvo kod svojih pripadnika. Na kraju je Reisu-l-ulema zaželio Saboru uspjeh u radu i poručio sabornicima da čuvaju jedinstvo kao najvažniji uvjet opstanka i uspjeha.

Ovogodišnjem Saboru je prisustvovalo rekordnih 80 sabornika koji su predstavljali 49 od ukupno 57 džemata u sklopu Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike. Sveopšta atmosfera tokom zasjedanja Sabora je bila na veoma visokom nivou. Iako je dnevni red Sabora bio iscrpljujući, stiglo se uraditi sve što je isplanirano tako da je ovogodišnji Sabor bio, u radnom smislu, najuspješniji Sabor dosada. 

am-akr-pred-sad-02-2013-1

Na kraju da napomenemo još da su skoro sve odluke koje su donesene izglasane jednoglasno što je bila najljepša potvrda jedinstva unutar Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Muaz ef. Redžić