Promo banner

A+ A A-

Muftija Zukorlić na tribini u Sanskom Mostu

U prepunoj velikoj sali Starog hotela u Sanskom Mostu u nedjelju, 10. februara 2013. godine, je upriličena javna tribina i promocija magazina Pan Bošnjak na kojoj je pored promotora Nedžada Latića specijalni gost bio muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić.

mu-zuk-trib-sm-02-2013-1

Upravo najavljeno prisustvo uvaženog muftije privuklo je pažnju velikog broja posjetilaca na tribini.

"Bošnjak je Bošnjaku brat ma gdje bio i živio!"

Muftija Zukorlić je govorio na temu ideje nacionalnog bošnjačkog identiteta gdje je još jednom skrenuo pažnju Bošnjacima na važnost svijesti o nacionalnom identitetu te da budu oprezni na podvale kojima se po ko zna koji put Bošnjacima pokušava unijeti sumnja u njihov identitet i porijeklo. Između ostalog muftija Zukorlić je kazao: "Mi Bošnjaci moramo svoj džamijski saff prenijeti i primijeniti u svoj nacionalni saff i na taj način uvesti red u našem svakodnevnom djelovanju..."

mu-zuk-trib-sm-02-2013-2

Na ovoj tribini je naglašena i važnost hiljadugodišnjeg utemeljenja nacionalnosti Bošnjak kao i zlonamjera onih koji pokušavaju unijeti dilemu među bošnjački nacionalni korpus. Muamer ef. Zukorlić je na kraju naglasio da svi moramo zapamtiti da je "Bošnjak Bošnjaku brat ma gdje bio i živio!".

(www.medzlis.info