Logo

Delegacija Islamske razvojne banke posjetila Mešihat IZ u Hrvatskoj

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U trodnevnom posjetu Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, 27–29.01.2013./15. – 17. 3. 1434., bili su predstavnici Islamske razvojne banke (IRB) dr. Adil Sindi i dr. Muhammed bin Malik Šah. Prvog dana posjeta predstavnici Islamske razvojne banke iz Džidde susreli su se s muftijom dr. Aziz ef. Hasanovićem, ravnateljem Islamske gimnazije Mevludinom ef. Arslanijem, voditeljem Ureda za odnose s arapskoislamskim svijetom Khaledom Yassinom i stipendistima IRB-a islamskom centru Zagreb. 

iz-hrv-pos-irb-01-2013-0

Muftija je istaknuo da suradnja s IRB-om traje već dugi niz godina na zavidnoj razini te priželjkuje nastavak i produbljenje suradnje u budućnosti. Gosti su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i postignutim rezultatima. Prezentirali su novi model stipendiranja kroz fondove koje će osnovati, a u kojemu će uzeti dobrovoljno učešća svi bivši stipendisti nakon što pronađu radno mjesto. Na taj način želi se osigurati veći broj stipendija, a istovremeno potaknuti druge da pomognu onima koji nemaju mogućnosti školovati se. Kroz stipendiranje, želi se pomoći u formiranju kompletnih osoba koje će sutra biti dobri muslimani i odgovorni članovi društva na opću korist cijele zajednice, neopterećeni pogrešnim uvjerenjima, ekstremizmom i zastranjivanjima.

iz-hrv-pos-irb-01-2013-1

Drugog dana posjeta muftija je primio uvaženu delegaciju u prostorijama Mešihata. Razgovaralo se o projektima koji su u realizaciji kao i o onima koji bi se mogli zajednički realizirati. Muftija se zahvalio na dosadašnjoj pomoći te je istaknuo da su najočitiji primjer donacije koje su iskorištene za opremanje učionica u Zagrebu i Rijeci, što je uvelike doprinijelo podizanju razine kvalitete odgojno-obrazovnog procesa.

(www.islamska-zajednica.hr)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.