A+ A A-

Danas počinje manifestacija „Selam, ja Rasulallah“

selam-ja-resul-Allah-2013-iDanas će svečanim otvaranjem u 17h na platou ispred Baščaršijske džamije početi manifestacija „Selam, ja Resulallah“. Organizator ove manifestacije Medžlis Islamske zajednice Sarajevo.

U okviru današnjeg programa bit će održano i prvo predavanje o Muhammedu a.s. pod nazivom „Muhammed a.s, život koji traje“, a predavač će biti reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Predavanje će biti održano u Domu Oružanih snaga BiH sa početkom u 19h.

Manifestacija Dani o Allahovom poslaniku ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz poslanikovog života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka, te da istakne najdublja i najtananija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda a.s. Pored toga, cilj manifestacije je potaknutii  kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa, saopćio je Medžlis IZ Sarajevo. Manifestacija sadržava programe prilagođene svim generacijama, kao što su mevludske svečanosti po općinama, predavanja eminentnih profesora, projekcije filmova za djecu, predstave za omladinu, promocije knjiga, večeri poezije o Muhammedu, a.s. te večer ilahija i kasida.

Manifestacija završava 11. februara i svi sadržaji otvorenog su karaktera i potpuno su besplatni.