Logo

Bos.Gradiška: Skupština Medžlisa jednoglasno usvojila izvještaje

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U subotu, 12. januara 2013. godine održana je 4. Skupština Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška. Skupštinom je predsjedavao Ismet Raković. Na skupštini su bili prisutni zastupnici iz svih džemata na području medžlisa, i to, od 45 zastupnika njih je prisustvovalo 37 delegata. Pored članova prisutni su bili predstavnici Islamske zajednice, i to, muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić i Ermin ef. Vučkić, glavni imam iz Ključa.

sjed-miz-bos-grad-01-2012-1

U lijepom ambijentu prostorija džamije Tekija prisutnim delegatima predstavljeni su svi izvještaji koji obuhvataju administrativno-pravno poslovanje, vjersko-prosvjetni izvještaj, financijski izvještaj, vakufski izvještaj, statistički pregled medžlisa, kao i plan rada za 2013. godinu. Nakon svih diskusija, koje su se pokazale jako korisnim, glasanjem zastupnika usvojeni su svi izvještaji kako slijede. Isto tako, skupština medžlisa usvojila je budžet za narednu godinu sa relevantnim pokazateljima i obavezama koje se moraju realizirati u narednom periodu.

Posebno je bilo govora o članarini Islamske zajednice i olakšavajućim modelima kako bi se ova oblast dovela na zadovoljavajući nivo. Zajednički zaključak skupštine je da se vakufske parcele tj. haremi isključivo koriste za ukop muslimana gdje je medžlis već u ranijem periodu zauzeo određene stavove po ovom pitanju.

Na kraju se obratio muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić izrazivši zadovoljstvo radom ovog medžlisa. Posebno se osvrnuo na rad vjerske pouke gdje su, kako kaže, rezultati iz dana u dan bolji. Zatražio je da se javno pohvale svi sudionici koji rade na prosperitetu Islamske zajednice u Bos. Gradišci. Posebno je zahvalio mutevelijama koji rade timski i koji su u stalnom kontaktu sa Medžlisom. Podsjetio je i na atmosferu današnjeg održavanja skupštine gdje se ovim načinom rada ozbiljno shvataju svi zadaci koji pred nama stoje.

Dovom, koju je proučio muftija, završen je rad Skupštine medžlisa.

Rekić Senad

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.