Promo banner

A+ A A-

Festival duhovne muzike u Bugojnu

bugojno1U sklopu II Internacionalnog festivala duhovne muzike Bugojno 2009 koji će se održati u Bugojnu (od 14. 11. do 21. 11.) u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Bugojno bit će dodijeljene nagrade za najbolju ilahiju prema izboru slušalaca sedam radio stanica u BiH, kao i nagrada za najbolji album ilahija izdat u proteklih pet godina prema sudu muzičkih urednika tih radio stanica. Svi horovi i samostalni izvođači ilahija koji imaju autorske ilahije mogu uzeti učešće u takmičenju ukoliko podnesu pismenu prijavu. CD ilahije koja se nominira ili čitav album sa naznačenom numerom koja se kandiduje trebaju biti poslani na adresu Medžlisa IZ Bugojno (Zlatnih ljiljana b.b., 70230, Bugojno) najkasnije do 20. 10. 2009.

Sve ilahije će biti emitovane na radio-stanicama uz mogućnost glasanja za svaku od njih putem telefona ili na web-stranici BM radija (www.bmradio.net)

Prigodne plakete i novčane nagrade bit će dodijeljene na centralnoj manifestaciji u velikoj sali KSC-a u Bugojnu 21. 11. 2009. Godine.

Više informacija na kontakt broj: 061-768-717.