Logo

Održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

  • IMG_9607IMG_9607

Sarajevo, 2. jula 2020. (MINA) – Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je u Sarajevu održana 24. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je usvojen ramazanski izvještaj Rijaseta Islamske zajednice i njegovih ustanova za ramazan 1441. godinu po hidžri i proslijeđen Vijeću muftija na razmatranje.

Konstantovano je da je i pored svih ograničenja uzrokovanih širenjem koronavirusa mjesec posta, kao i Bajram i Dan šehida obilježen dostojanstveno i u najboljem redu.

Rijaset je još jednom izrazio zahvalnost svim džematlijama i džematskim odborima na razumijevanju i podršci koju su pružili prilikom organizacije vjerskog života u vanrednim okolnostima.

Prihvaćena je i informacija o programu manifestacije Dani mekteba.

Rijaset je usvojio okvirni školski kalendar za medrese Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za školsku 2020/21. godinu i Nacrt pravilnika o načinu pripreme plana rada i izvještaja o radu organizacionih jedinica organa i ustanova u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i uputio ga u javnu raspravu na organima IZ u BiH.

Razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o dopuni Statuta Media centra, Prijedlog za davanje saglasnosti na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji u Media centru i Prijedlog za davanje saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Media centru.

Rijaset je rješavao radno-pravni status uposlenika Media centra i organa institucija IZ u BiH.

Na kraju su razmatrani zahtjevi Ureda za društvenu brigu i tekuća pitanja.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.