Logo

Održan sastanak i konsultacije o predramazanskom savjetovanju

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

31 01 2020 03 savjetovanje

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice 29. januara 2020. godine u Studentskom centru Islamske zajednice održane su konsultacije o predramazanskom savjetovanju.

Konsultacijama su prisustvovali rukovodioci službi za vjerske poslove i obrazovanje ispred muftijstava Islamske zajednice i glavni imami i imami. Cilj ovog radno-konsultativnog sastanka je definiranje oblasti i tema koje će biti predmet detaljnijeg razmatranja na predramazanskom savjetovanju. Šefovi Odjela Uprave za vjerske poslove i stručni saradnici prezentirali su prioritetne aktivnosti i predložili konkretne teme za predramazansko savjetovanje.

Nakon plodonosnih diskusija, direktor Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlović se osvrnuo na iznesene ideje i konstruktivne diskusije, istakavši osnovne smjernice za kvalitetniji i organizovaniji rad organizacionih jedinica Islamske zajednice u ovogodišnjem ramazanu.

U drugom dijelu konsultacija razmatrana su aktuelna pitanja o pedagoškoj dokumentaciji iz domena rada Odjela za mektebsku pouku i mlade. Nakon izlaganja dr. Enesa Svrake, šefa Odjela za mektebsku pouku i mlade, o provedenoj proceduri i dosadašnjim rezultatima razmatranja pedagoške dokumentacije za mektebe: Dnevniku rada mektebske pouke, Registru polaznika mektebske pouke Matičnoj knjizi polaznika mektebske pouke, uslijedile su diskusije i razmjena mišljenja. Na sastanku se također razgovaralo i o Pravilniku o mektebu i mektebskoj pouci. Na kraju konsultativnog sastanka usaglašeni su zaključci i donesene preporuke o budućem radu.

Predramazansko savjetovanje u organizaciji Rijaseta islamske zajednice biće održano sredinom mjeseca marta tekuće godine.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.