Logo

Ured za društvenu brigu i Islamic Relief Worlwide potpisali memorandum o saradnji

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0101

Danas je u prostorijama Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji sa humanitarnom organizacijom Islamic Relief Worlwide.

Memorandum su potpisali rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović i hfz. Emir Čiča, direktor Islamic Relief sa sjedištem u Sarajevu.

- Nadamo se da će nastavak saradnje na zajedničkim projektima poboljšati uslove i kvalitet života stanovništva u BiH, izjavili su potpisnici Memoranduma.

Pored saradnje na projektu dodjele školskih torbi i školskog pribora, potpisivanjem Memoranduma nastavlja se saradnja na projektu dodjele plastenika za 78. korisnika na području muftijstava sarajevskog, mostarskog, travničkog, zeničkog i banjalučkog.

Do sada je realizovana podjela plastenika, na osnovu podataka dostavljenih od strane Muftijstava, na području Mostarskog i Travničkog, slijedi realizacija na području banjalučkog, zeničkom i sarajevskog Muftijstva. Vrijednost jednog plastenika sa svom pratećom opremom iznosi 4.224, 00 KM.

„Islamic Relief Worlwide“ iz Engleske sa predstavništvom u Sarajevu je humanitarna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine od 1992. godine i od tada je ova huamnitarna organizacija realizirala brojne projekte kojima je bio cilj da poboljšaju kvalitet života građana BIH.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.