Logo

Podrška Rijaseta mališanima u Roditeljskoj kući u Sarajevu

  • 0000

Toplina, lijepa riječ, mir i sigurnost su ono najpotrebnije djeci i roditeljima koji se bore sa najtežim oboljenjima. Ponekad, lijepa riječ može otvoriti dušu prema novom svijetu, u kojem preovladava sunce, svjetlost i spokoj. Vrlo često, podrška nama najbližih je ključna i nužna da se najveći borci ne bi osjećali usamljeno, zaboravljeno i napušteno.

Djeci oboljeloj od raka, koja su se skupila pod okriljem Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, podrška dolazi svakodnevno sa svih strana od mnogih dobrih i humanih ljudi. Današnja posjeta Roditeljskoj kući direktora Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Zejnila Rebihića i rukovodioca Ureda za društveni brigu Rijaseta Ibrahima Malanovića podrška je ovim velikim i hrabrim borcima.

Rijaseta Islamske zajednice je putem Ureda za društvenu brigu podržao rad Udruženja sa 5.000 KM, te  obezbijedio veliku količinu vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta naše djece, uz nesebičnu podršku Ambasade Malezije i NJ.E. Zakrija Džafara, ambasadora Malezije u BiH.

Ova predivna donacija pokazuje kako saradnja i zajedništvo mogu polučiti plemenite rezultate; pokazuje kako sa malo truda možemo promijeniti tuđe živote bez da nam to oduzme naše vrijeme, a zauzvrat dobijemo mnogo više. Dobijemo ljubav i osmijeh onih koji se nalaze u najvećoj nevolji. Na koncu, to je ono i najteže – nasmijati dijete koje pati, nasmijati roditelja dok se bori za život svog djeteta.

Udruženje izražava duboku zahvalnost Islamskoj zajednici u BiH i prijateljskoj državi Maleziji.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.