Logo

Rukovodioci Ureda za društvenu brigu i Ureda za zekat u posjeti Muftijstvu mostarskom

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

17 10 2019 05 posjeta mostar

U srijedu, 16. oktobra 2019. godine, u službenoj posjeti Muftijstvu mostarskom boravila je delegacija u sastavu: Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu, Vehid Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat, stručne saradnice u Uredu za društvenu brigu mr. Emina Bešlija i Amela Brdar.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji se uz pomoć Ureda za društvenu brigu  realizuju na području Muftiluka mostarskog, sa posebnim akcentom na projekte socio- humanitarnog aspekta pomoći povratnicima, povratničkim džematima i medžlisima. Predstavljeni su planovi aktivnosti Ureda za naredni period, te su izneseni prijedlozi za unaprjeđenje rada i buduće saradnje.

Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović je ističući dosadašnju uspješnu saradnju Muftijstva sa Uredom istakao da je socijalno-humanitarni aspekt u misijskom djelovanju Islamske zajednice vrlo značajan i naglasio potrebu koordinacije aktivnosti Ureda i ostalih organa zajednice na području Muftiluka mostarskog kako bi se postigao potpuniji efekat za krajnje korisnike.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac Službe za pravne, administrativne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva mostarskog Faiza Alić, direktor Karađoz-begove medrese hfz. Aid Tulek, predsjednik IO MIZ Mostar Džafer Alić i glavni imam MIZ Mostar mr. Dino ef. Maksumić, koji su gostima predstavili dosadašnje aktivnosti i projekte na ovom planu, te predložili konkretne projekte za buduću saradnju.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.