Logo

Svečani doček brucoša na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

14 10 2019 02 brucosi bihac

U ponedjeljak, 07.10.2019. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu upriličen je svečani doček brucoša. Budućim studentima svečano su se obratili dekan doc. dr. Hajrudin Hodžić, zatim voditeljica odsjeka Socijalna pedagogija i duhovna skrb mr. sc. Dijana Sulejmanović i voditelj odsjeka Islamska vjeronauka prof. dr. Izet Terzić.

Na samom početku prisutnima se  obratio dekan doc. dr Hajrudin Hodžić koji je srdačno pozdravio brucoše, i poželio  im dobrodošlicu na Islamski pedagoški fakultet u Bihaću. Dekan je poželio puno uspjeha brucošima tokom studiju i naglasio da se puno ulaže u kvalitet ambijenta u kojem studenti stiču znanja i stručno usavršavanje akademskog osoblja koje će studentima znanje prenositi u narednih nekoliko godina, a sve ciljem da se studentima olakša sam proces studiranja i da sutra budu prepoznatljivi po svojoj kvaliteti u sredini u kojoj budu živjeli.

14 10 2019 02 brucosi bihac 1

Brucošima se obratila mr. sc. Dijana Sulejmanović, voditeljica odsjeka Socijalna pedagogija i duhovna skrb, te im čestitala na odabiru Fakulteta i istakla da je zanimanje socijalnog pedagoga časna i vrlo odgovorna profesija koja traži mnogo strpljenja i odricanja. Mr. Sulejmanović je ukazala i na značaj međunarodne saradnje koje naš fakultet ima u domenu razmjene profesora i studenata. Nakon toga, prisutnima se obratio prof. dr. Izet Terzić, voditelj odsjeka Islamska vjeronauka, koji je ukazao na značaj međusobne saradnje studenata i profesora, te istakao da pored studentskih obaveza naš fakultet veliku pažnju poklanja i vannastavnim aktivnostima.

Mr. sc. Smaila Balić Rahmanović, asistentica i student generacije Islamskog pedagoškog fakulteta bila je moderator navedene svečanosti. Brucošima se obratila i asistentica Anita Ramulić Mujkić koja je putem kratke prezentacije buduće studente upoznala sa nastavnim kadrom Islamskog pedagoškog fakultetanu Bihaću, administrativnim osobljem i uposlenicima Islamskog pedagoškog fakulteta u svim sektorima. Također prikazan je video sa motivirajućim porukama svršenika Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.