Logo

Završena akcija podjele školskih torbi i pribora za djecu na području povratničkih medžlisa

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0000

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) saopćio je danas da je okončao akciju podjele 2.014 ruksaka sa kompletnim priborom djeci na području povratničkih medžlisa, koju je u saradnji sa humanitarnim organizacijama reallizirao na inicijativu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Putem ovog ureda ruksaci sa kompletnim školskim priborom za povratničku djecu osnovnoškolskog uzrasta podijeljeni su na području sedam muftijstava, i to Banjalučkog, Bihaćkog, Tuzlanskog, Travničkog, Zeničkog, Mostarskog i Goraždanskog muftijstva.

„Projekat podjele školskih ruksaka i školskog pribora uspješno je realizovan, uz veliku podršku muftija i imama koji su dali maksimalan doprinos da ovaj projekat bude završen“, kaže se u saopćenju.

Ured za društvenu brigu zahvalio je donatorima: Humanitarna organizacija „Crveni polumjesec“ Ujedinjeni Arapski Emirati (direktor Mahmoud Y. Aly, donirali 300 kompleta), „Udruženje za blagostanje'' (direktor Ayman El Fakawy, donirali 500 kompleta), „Islamic Rellief“ (direktor hfz. Emir Čiča, donirali 300 kompleta), te Udruženje „Svitanje“ (donirali 428 kompleta).

„Nadamo se da ćemo i ubuduće saradjivati na istim i sličnim projektima, molim Allaha dž.š. da obilato nagradi sve koji su učestvovali i podržali  ovu hajirli akciju“,  kazao je rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.