Logo

Ured za društvenu brigu u saradnji s Muftijstvom travničkim uručio novčana sredstva za 4 udruženja

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0101

U srijedu, 26.06.2019. godine rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim Malanović, zajedno sa stručnom saradnicom Amelom Brdar, boravio je u službenoj posjeti Muftijstvu travničkom. Razgovarao je sa muftijom travničkim dr. Ahmed ef. Adilovićem o budućoj saradnji Ureda za društvenu brigu sa ovim Muftijstvom.

 U okviru manifestacije ,,509. Dani Ajvatovice'' Muftijstvo travničko, između ostalih, realizuje i sadržaje humanitarnog i socijalnog karaktera.

Ovom prilikom, kao i prethodnih godina u saradnji sa Muftijstvom travničkim, Ured za društvenu brigu  dodijelio je novčana sredstva  za četiri Udruženja koja se bave podrškom osobama s poteškoćama u razvoju i osobama sa invaliditetom.

Prisutni na dodjeli sredstava bili su predstavnici sva četiri Udruženja:

- Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama ,, Leptir'' iz Bugojna

- Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa ,, Slatki svijet'' iz Bugojna

- Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica ,, Drin'' iz Fojnice

- Edukacijsko-rehabilitacijski centar ,,Duga'' iz Novog Travnika

koji su se zahvalili na ovoj veoma plemenitoj gesti, kako Muftijstva travničkog, tako i Ureda za društvenu brigu, koji brinu o najosjetljivijim kategorijama stanovništva u našoj Zajednici i društvu.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu  sastao se i sa direktorom travničke medrese prof. Dževdetom ef. Šošićem. Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ-e Zejnil Rebihić.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.