Logo

Predstavnici Rijaseta u posjeti muslimanima Janje, Bijeljine i Loznice

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0101

U utorak 21. maja 2019. godine, delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni koju su činili Ismail-ef. Smajlović direktor Uprave za vjerske poslove, rukovodilac Ureda za zekat Vehid-ef. Arnaut, dr. Enes-ef. Svraka šef Odjela i Bahrudin-ef. Čolo stručni saradnik u Upravi za vjerske poslove, je posjetila džemate na području MIZ Janja i Bijeljina, te džemat Loznicu u Republici Srbiji.

Na putu ka Janji članovi delegacije su obišli džamiju u Vlasenici, te posjetili džemat Nova Kasaba, gdje su se susreli sa imamom tog džemata Elvin-ef. Hodžićem. Tom prilikom on je predstavnike Rijaseta upoznao sa vjerskim životom i aktivnostima u ovome džematu. Delegacija Rijaseta je pohvalila njegov angažman i zalaganje, te iskazala svoju podršku u radu imama i džematskog odbora.   

U Janji delegacija Rijaseta je prisustvovala iftaru kojeg je organizirao ovaj medžlis, a kojem je prisustvovao i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Nakon iftara glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, hfz. Omer-ef. Camić je poselamio prisutne, a muftija Vahid-ef. Fazlović je izrazio svoju zahvalnost prisutnima na trudu i zalaganju koje aktivisti i prijatelji MIZ Janja i Bijeljina čine u hizmetu islamu i muslimanima na tom području. Direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović je prenio poruku Reisu-l-uleme, predstavio članove delegacije i istakao da je počastvovan upriličenim iftarskim druženjem, te ukazao na važnost očuvanja tradicionalnih bošnjačkih vrijednosti posebno naglasivši značaj i ulogu muslimanske porodice.

Potom, su članovi delegacije Rijaseta posjetili džemate Janjarskog i Bijeljinskog medžlisa gdje su u prigodnim obraćanjima prije teravih-namaza prenijeli ramazansku poruku reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića. Direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović je posjetio Krpića džamiju u Bijeljini, muftija tuzlanski je imao prigodno obraćanje u Džedid džamiji u Janji, dr. Enes-ef. Svraka u džematu Trnava MIZ Janja, Vehid-ef. Arnaut u džematu Polutina, a Bahrudin-ef. Čolo u džematu Loznica u Republici Srbiji.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.