Promo banner

A+ A A-

Iftar za društveno aktivne žene u organizaciji Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH

  • 0101

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, u petak,  17. maja 2019. godine, upriličen je iftar za društveno aktivne žene, koordinatorice na nivou muftijstava, aktivistice i saradnice Odjela koje svojim životom i posebnim angažmanom, kao profesorice, doktorice, kulturne i javne radnice doprinose promociji islamskih porodičnih vrijednosti i ljepšoj slici islama u Bosni i Hercegovini.

Iftaru su prisustvovale i predstavnice organizacija World Vision BiH i KJU „Porodično savjetovalište“ iz Sarajeva s kojima je Odjel za brak i porodicu uspostavio partnersku i projektnu saradnju.

Prisutnim gošćama za dolazak  na iftar zahvalila se dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu te istakla da je iftar prilika da se susretnu i bolje upoznaju žene koje svojim ukupnim radom direktno ili indirektno pomažu rad Odjela za brak i porodicu. Dr. Malkić se zahvalila svim saradnicama na dosadašnjoj uspješnoj saradnji u projektima i uručila poklon prof. dr. Fatimi Lačević kao znak zahvalnosti za učešće u aktivnostima Odjela za brak i porodicu.

Iftarsku dovu proučila je prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Muftijstva bihaćkog, a Amela Brdar i Dženana Delić, članice Hora MIZ Sarajevo prisutne su počastile ilahijama. Gošće su izrazile svoje zadovoljstvo ovakvim vidom pažnje i priznanja njihovom angažmanu i aktivizmu od strane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te iskazale punu podršku Odjelu za brak i porodicu i spremnost na saradnju u budućim projektima i aktivnostima.