Promo banner

A+ A A-

Direktora Centra za kadrove Islamske zajednice posjetio Muftijstvo zeničko

11 03 2019 07 zenica posejta

U ponedjeljak 11. marta 2019. godine Ibrahim ef. Begović, direktora Centra za kadrove Islamske zajednice u osnivanju posjetio je muftiju zeničkog doc. dr. sc. Ejub ef. Dautovića.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin ef. Kavazović, direktor Centra za kadrove u osnivanju muftiju zeničkog upoznao je sa aktivnostima koje se realiziraju u okviru procesa osnivanja i pokretanja rada Centra za kadrove Islamske zajednice, koji će biti posebna organizaciona jedinica Rijaseta koja će za potrebe Reisu-l-uleme i Rijaseta obavljati poslove statistike, analitike, projektovanja potreba i stručnog usavršavanja kadrova Islamske zajednice, prije svega kroz razvijanje vještina, perspektiva i mogućnosti.

Muftija zenički zahvalio se direktoru na posjeti, ističući važnost osnivanja Centra za praćenje kadrova Islamske zajednice koji je naš odgovor na novo vrijeme i nove izazove s kojima se susrećemo, ali i prilika za evaluaciju naših dostignuća u proteklom periodu.