Logo

Rukovodstvo Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo i redakcija časopisa Elif posjetili Upravu za obrazovanje i nauku

22 06 2018 02 vjeroucitelji posjeta

U srijedu, 20. juna 2018. godine novoizabrano rukovodstvo Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo na čelu sa predsjednikom Udruženja Salemom Halilovićem posjetilo je Upravu za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Delegaciju su primili Ibrahim-ef. Begović, direktor Uprave i dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u ovoj upravi.

Na sastanku je iskazana podrška radu ovog udruženja kao i časopisu za djecu „Elif“ koje ovo udruženje vlastitima naporima izdaje već osam godina.

Pored toga razgovaralo se o mogućnosti unaprjeđenja saradnje u cilju podizanja kvaliteta nastave Islamske vjeronauke u školama, kao i značajnijeg povezivanja vjeroučitelja sa organima Islamske zajednice.

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku podržao je ideje i projekte koje su delegirali predstavnici Udruženja i članovi redakcije časopisa Elif, među kojim se posebno ističe podrška stručnom seminaru za vjeroučitelje sa područja Kantona Sarajevo koje Udruženje planira realizirati do kraja mjeseca juna ove godine.

Vjeroučitelji su se zahvalili na podršci Uprave u pogledu očuvanja i unaprjeđenja vjeronauke u BiH, te istakli da je ta podrška konstantna.

Na kraju se direktor Begović zahvalio prisutnima na posjeti i pozvao vjeroučitelje da u pogledu realizacije vjeronauke sarađuju sa nadležnim srednjim nivoom Islamske zajednice kao i Odjelom za vjeronauku  u Upravi za obrazovanje i nauku.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.