A+ A A-

Drugo regionalno takmičenje u hifzu Kur`ana: Održan seminar za muhaffize

03 11 2017 02 seminar muhaffizi

Danas u Sarajevo počinje Drugo regionalno takmičenje u hifzu Kur`ana koje će trajati do 05. novembra. Na takmičenju, čiji nagradni fond iznosi 60 hiljada KM, učešće će uzeti 50 hafiza iz Bosne i Hercegovine i država regiona.

Organizatori takmičenja su Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo u saradnji sa Fondacijom „Hamed bin Halid Al-Sani“ iz Qatara, a pod pokroviteljstvom vrhovnog poglavara Islamske zajednice u BiH reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Prije svečanog otvorenja za hafize i muhaffize u Gazi Husrev-begovoj biblioteci je upriličen edukativni seminar o hifzu. Uvodno obraćanje na seminaru je imao mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Riajseta. Seminar se sastojao iz dvije sesije: „Vrijednost i potrebe učenja Kur`ana“ a druga sesija je bila „Metode i iskustva učenja Kur`ana napamet“. Panelisti su bili hfz. Ismet ef. Spahić, šejh Abdusselam el-Medžidi, hfz. dr. Dževad Hrvačić, šejh Zejd Kaidi te hfz. dr. Safet Husejnović.