Promo banner

A+ A A-

Seminar o administrativno-pravnom radu organizacionih jedinica Islamske zajednice

U organizaciji Uprave za administrativno-pravne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijstva tuzlanskog, u Tuzli je 5. i 6. oktobra održan seminar o administrativno-pravnom radu organizacionih jedinica Islamske zajednice.

08 10 2017 01 seminar administracija tuzla

Na početku su se prisutnima obratili muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ-e u BiH Ismail-ef. Smajlović i šef Odjela za standardizaciju i evidenciju Mirsad Kalajdžić.

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, je u svome obraćanju istakao važnost organizacije ovakvih seminara  jer je administrativno i pravno poslovanje važan okvir rada svakog društva i zajednice. Ni misija vjerskog i prosvjetnog djelovanja, koja je ključ rada Islamske zajednice, ne može biti realizovana bez dobre organizacije, kazao je muftija Fazlović. 

Dvodnevni seminar „Podrška radu organizacionih jedinica Islamske zajednice za poslovnu i uspješnu administraciju“ je obuhvatio teme kao što su normativni akti Islamske zajednice i njihova primjena, zatim evidencije i standardizacija u radu administracije, kako i umijeće komuniciranja, timski rad, planiranje i pisanje projekata.

Seminaru su prisustvovali rukovodioci i sekretari organa i ustanova Islamske zajednice sa područja Muftijstva tuzlanskog.

(www.muftijstvotz.ba