A+ A A-

Muftija Fazlović: Iskažimo naše saosjećanje s majkama i porodicama šehida

muftija vahid ef fazlovic

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio je poruku glavnim imamima i predsjednicima medžlisa Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog u kojoj se između ostalog kaže:

“Prošle sedmice, obilježili smo sedamnaestu godišnjicu otkako je klanjana dženaza i obavljen ukop prvih identificiranih žrtava Genocida u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Šehitluci Genocida u Potočarima predstavljaju simbol stradanja svih Bošnjaka i simbol saosjećanja našeg naroda s porodicama šehida. Iskazujem zahvalnost svima koji su u

ovim specifičnim okolnostima sudjelovali u obilježavanju godišnjice i učenju hatme koja je ovom prilikom poklonjena našim šehidima. Riječi zahvalnosti upućujem i svim predstavnicima naših medžlisa koji su se već uključili u obilježavanje datuma stradanja Bošnjaka, kao i onih koji su važni za odbranu naše domovine.

S obzirom da ulazimo u period kada se obavljaju kolektivne dženaza u Podrinju, ali i obilaze brojna stratišta na kojima je stradao naš narod, zajednički ćemo planirati i ovogodišnje aktivnosti koje su povezane s pomenutim povodima. Naravno, usaglašavat ćemo njihovo odvijanje u trenutnim posebnim okolnostima s organizacionim odborima i udruženjima.

Imajući navedeno na umu, ovom prilikom vas molim da na poseban način u ovom vremenu iskažemo naše saosjećanje s majkama i porodicama šehida u našim džematima. Nazovimo ih, upitajmo za zdravlje i trenutne potrebe, budimo im na usluzi i od pomoći u svakom vremenu i prilici. Iskažimo im i na ovaj način naše veliko poštovanje”, poručio je muftija Fazlović, te je istakao posebnu vrijednost svih vidova trenutnog djelovanja u našim medžlisima i džematima.

“Svi uspješni oblici komunikacije i povezivanja odnosno pomoći ljudima u ovom vremenu ostat će dragocjenim iskustvom naše generacije. Siguran sam da nećemo posustati bez obzira koliko naša misija u ovako slojevitim

iskušenjima potrajala. Stoga vas molim da moju poruku priznanja i ohrabrenja prenesete i svim našim cijenjenim imamima i džematlijama koji doprinose kontinuiranom i odgovornom djelovanju Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog.

S naročitim osjećajem odgovornosti zajednički ćemo, ako Bog da, pristupiti osmišljavanju i obavljanju naših poslova u predstojećem vremenu, posebno tokom mjeseca ramazani-šerifa.”