A+ A A-

Imami MIZ Prnjavor pokreću online mekteb

25 03 2020 01 mekteb prnjavor

Zbog novonastalih vanrednih okolnosti u našoj zemlji uzrokovanih epidemijom Coronavirusa, Medžlis Islamske zajednice Prnjavor je, u želji da zadrži kontinuitet podučavanja, pokrenuo online mekteb.

Imajući u vidu važnost mektebske nastave za naš narod i polaznike mektebske nastave, a u želji da im se olakša trenutna situacija i da se ne prekida mektebska nastava i kontakt muallima sa djecom, pokrenut je ovaj projekat koji će, ako Bog da, početi sa realizacijom od subote, 28. marta 2020. godine.

Svi imami  Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor su uzeli učešća i aktivirali se, u skladu sa svojim mogućnostima, da se ova platforma učini dostupnom za svu našu djecu. Uspostavljena je stranica za mektebsku nastavu na google učionici i postavljeni su materijali za djecu koje su napravili imami MIZ Prnjavor, kao i materijali drugih kolega muallima koji su već na youtube kanalu.

Planirano je da online mekteb bude aktivan sve dok se ne promijene vanredne okolnosti i ne bude moguće uspostaviti nastavu u mektebima. Imami MIZ Prnjavor su na usluzi svim kolegama imamima i pozivaju da se aktivno uključe u ovaj hajirli projekat.