Promo banner

A+ A A-

Muftija Fazlović u Srebrenici: Društvo se mora daleko snažnije okrenuti djeci i mladima

23 02 2020 02 srebrenca posjeta

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović boravio je u subotu 22.2.2020. godine u Srebrenici i tom prilikom se susreo s članovima porodice Suljić, čiju kćerku je grupa učenika prije dva dana uznemiravala i vrijeđala na vjerskoj osnovi dok se vraćala kući iz škole.

Muftija Fazlović i glavni imam MIZ Srebrenica Damir-ef. Peštalić pomno su saslušali roditelje učenice, te su iskazali podršku cijeloj porodici u njihovom trenutnom stanju kao i naporima da se ovaj slučaj potpuno rasvijetli.

Nakon ovog susreta, te razgovora s članovima Savjeta roditelja o njihovom zalaganju za prava svih učenika koji pohađaju Prvu osnovnu školu u Srebrenici, muftija Vahid-ef. Fazlović je poručio da se cijelo društvo mora daleko snažnije okrenuti djeci i mladima pomažući im da rastu i da se odgajaju u skladu s najboljim ljudskim vrlinama. Srebrenica je sredina u kojoj su naročito osjetljivi odnosi među ljudima, te je pogubno da se djeca usmjeravaju i podržavaju u vrijeđanju drugih i drugačijih, kazao je Muftija, te je pozvao lokalne vlasti i sve nadležne institucije da hitno osiguraju ravnopravnost Bošnjaka u obrazovnom sistemu u Srebrenici.

Muftija Fazlović se zahvalio glavnom imamu Damir-ef. Peštaliću na njegovom dosadašnjem doprinosu, i u ljudskom i u profesionalnom pogledu, u građenju dobrih odnosa među svim stanovnicima u Srebrenici, smatrajući da njegov primjer može biti vrijedan pažnje u srebreničkoj sredini i šire.