Promo banner

A+ A A-

Saopćenje za javnost imama Banjalučkog muftiluka

ferhadija banjaluka 1

- Mi imami Banjalučkog muftiluka poručujemo da niko nema pravo da našu ljubav prema domovini, Bosni i Hercegovini, i naš patriotizam dovodi u pitanje i sumnju. S toga molimo sve, koji zajedno sa nama, brinu o Bosni i za Bosnu i Hercegovinu, da našu žrtvu za domovinu radeći na području Banjalučkog muftiluka poštuju, uvažavaju i respektuju, oglasili su se danas saopćenjem za javnost imami Muftiluka banjalučkog u kojem dalje ističu:

- Mi smo samo jedan od simbola bošnjačke stvarnosti i bosanske realnosti na ovom prostoru. Bez obzira na izazove i poteškoće naša opredjeljenost je da čuvamo i njegujemo bosanskohercegovačku multikulturalnost, kao model i garant njene trajne opstojnosti.

Susreti sa ljudima i narodima različitih kultura, vjerskih uvjerenja, političkih opredjeljenja i shvatanja društvenih tokova su neminovnost Bosne i Hercegovine. Valja nam se zagledati u to bosansko ogledalo multikulturalnosti.

Okrenimo se jedni prema drugima, jer to donosi mir i smiraj, a ne jedni od drugih, jer to donosi nemire, sukobe i podjele. Formula za Bosnu i Hercegovinu je “mirna Bosna”, stoji na kraju današnjeg saopćenja.