Promo banner

A+ A A-

Ured vojnog muftije: Centralna mevludska svečanost održana u Zenici

  • P1060683P1060683

Centralna svečanost Vojnog muftijstva Oružanih snaga (OS) BiH povodom obilježavanja Mevluda, dana rođenja Poslanika Muhammeda a.s., održana je jučer u kasarni ''7. Muslimanske brigade'' u Zenici, saopćio je Ured vojnog muftije.

Ovoj svečanosti prisustvovali su uposlenici Ministarstva odbrane i pripadnici OS BiH, a domaćin je bio 1. Bataljon 5. Pješadijske brigade OS BiH, na čelu sa komandantom, pukovnikom Elvirom Faljićem.

Ovom  prilikom prisutnima se obratio hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, muftija zenički, koji je prenio nekoliko crtica iz Poslanikovog, a.s., života koje su, kao i njegov cijeli život, uputa vjernicima do Sudnjeg dana. Osim muftije Dizdarevića prisutnima se obratio i vojni muftija Hadis-ef. Pašalić koji je, osim predavanja o aktuelnim društvenim temama, čestitao mladim vojnicima završetak vojničke obuke i poželio uspjeh kadetima na obuci za podoficire.

Mladim vojnicima je u znak dobrodošlice u OS BiH simbolično dodijeljen Kur’an Časni.

Prigodan mevludski program za pripadnike OS BiH pripremili su i realizovali vojni imami u saradnji sa imamima Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo. U okviru obilježavanja mjeseca Mevluda, u svim mesdžidima u kasarnama OS BiH biće održane tematske hutbe i realizovani prigodni mevludski programi.