Promo banner

A+ A A-

Održani Regionalni susreti Mreže mladih Muftijstva travničkog u Bugojnu

21 10 2019 01 mreza mladih travnik

U nedjelju, 20. oktobra 2019. godine, u Kristalnoj sali općine Bugojno održani su Regionalni susreti Mreže mladih Muftijstva travničkog.

Susretima su prisustvovali aktivisti Mreže mladih četiri medžlisa, i to: Bugojno, Gornji Vakuf, Donji Vakuf i Jajce. Pri dolasku u naš grad omladinci su posjetili Šehidsko mezarje i proučili fatihu pred duše najboljih bosanskih sinova, potom su se učesnici uputili prema općini gdje je program i održan.

U Kristalnoj sali općine Bugojno program je započeo učenjem odlomka iz Kur'ana od strane koordinatorice Kane Ćeso, dok je voditelj programa bio Senahid-ef. Čehaja, a prisutnima su se obratili glavni imam MIZ Bugojno Kemal-ef. Tokmić i koordinator Mreže mladih Bugojno hfz. Mahir-ef. Ramić.

Potom su koordinatori sa nivoa navedenih medžlisa govorili o projektima i aktivnostima iz predhodnog perioda, te su u svojim obraćanjima iznijeli planove rada za narednu godinu. U svojstvu izaslanika Muftije travničkog obratio se mr. Muhamed-ef. Pezić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, koji je pohvalio dosadašnji rad aktivista Mreže mladih po medžlisima, uputio smjernice za naredni period, te poželio hajr i uspjeh u nastavku aktivnosti. Pristunim su se obratili, prigodna predavanja i prezentacije održali, gosti današnjeg susreta glavni imam MIZ Kakanj mr. Sulejman-ef. Čeliković na temu „Aktivizam mladih nekada i sada“, i novi koordinator Mreže mladih Muftijstva travničkog Ajdin-ef. Terzić na temu „Praktični primjeri aktivizma mladih“.

Na kraju programa učesnici ovogodišnjih susreta su dobili prigodnu hediju sa priznanjem, te je proučena i hajir dova. Nakon podne namaza koji je klanjan u džamiji Kulturnog centra Princeze Dževhere upriličen je ručak i obilazak grada Bugojna.

Molimo Allaha dž.š da nagradi organizatore ovog susreta i da sačuva našu omladinu na pravom putu!