A+ A A-

U Bihaću i Travniku darovane prvorođene bebe u Novoj 1441. hidžretskoj godini

Muftija bihaćki darovao prvo novorođenče u novoj 1441. hidžretskog godini

  • 0101

Bihać, 31.7.2019. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić je u subotu, 1. muharrema 1441. godine, tj. prvog dana nove hidžretske godine darovao prvu bebu rođenu u novoj hidžretskog godini u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Radi se o aktivnosti koju svake godine priprema Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog, čija je predstavnica mr. Zineta Horozović bila u pratnji muftije Kudića.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić je izrazio svoje veliko zadovoljstvo što je imao priliku darovati majku i bebu, te istakao da je posebno lijep osjećaj biti dijelom sreće drugih ljudi. Naglasio je da Islamska zajednica posebno potiče na očuvanje porodice i poboljšanje nataliteta, koji je u posljednje vrijeme u znatnom opadanju.

Koordinatorica odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać mr. Zineta Horozović je istakla da je žena u fokusu posebnog interesovanja Odjela za brak i porodicu, a da je porodica najveći interes svakog društva koje teži blagostanju u sadašnjosti i boljoj budućnosti.

U Travniku darovane tri bebe

  • 0101

U subotu 31. augusta 2019. godine Muftija travnički u društvu koordinatorica Odjela za brak i porodicu posjetio je Bolnicu Travnik povodom nastupanja nove 1441. hidžretske godine.

Ovom prilikom muftija dr. Ahmed-ef. Adilović i kordinatorice profesorica Lejla Bešo-Haskić, muallima Emina Palić i muallima Đenana Topoljak-Ahmić posjetili su porodiljsko odjeljenje i uručili novčane hedije majkama tri prvorođene bebe u novoj 1441. hidžretskoj godini i prigodnim poklonima darovali uposlenike i pacijente Odjela za ginekologiju i akušerstvo, a potom su istim povodom uručili i paketiće djeci koja su na liječenju na odjelima pedijatrije i dječije hirurgije. Podjelu paktića djeci pored Muftijstva travničkog podržali su Medžlis IZ Travnik i Elči Ibrahim-pašina medresa.