A+ A A-

Delegacija Vojnog muftijstva prisustvovala ceremoniji obilježavanja 10. godišnjice imamske službe u Oružanim snagama Kraljevine Holandije

  • IMG_2634IMG_2634

Na poziv Ministarstva odbrane Holandije, 12-13. marta 2019., vojni muftija Hadis-ef. Pašalić i glavni imam OS BiH Nesib-ef. Hadžić prisustvovali su ceremoniji u povodu obilježavanja jubileja – 10 godina imamske službe u Oružanim snagama Holandije. Ova posjeta je plod nastavka dobre saradnje sa pukovnikom Alijem ed-Daoudijem, šefom vojne imamske službe u Oružanim snagama Holandije, o čemu je vojni muftija Hadis-ef. i govorio u svome obraćanju na ceremoniji. Na ovom svečanom događaju, pored delegacije iz BiH, prisustvovali su vojni imami iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije i drugih zemalja.

Vojni muftija i glavni imam OS BIH su ovom prilikom posjetili gradonačelnika Rotterdama, Ahmeda Abutaliba, i sreli se sa državnom sekretarkom za odbranu, Barbarom Visser, koje su upoznali sa radom vojnog muftijstva i vjerskim slobodama u OS BiH kao i o predstojećem jubileju vojnog muftijstva.

Generalski kor, oficiri, podoficiri i vojnici Oružanih snaga Holandije, državna sekretarka za odbranu Barbara Visser, gradonačelnik Rotterdama Ahmed Abutalib su, pored ostalih, svojim su prisustvom podržali ovaj jubilej i pukovnika Alija ed-Daoudija i dali na značaju aktivnostima imamske službe u Oružanim snagama Holandije.