A+ A A-

Kladuški dani omladine

  • 0101

U sklopu obilježavanja mjeseca mevluda MIZ-e Velika Kladuša i Mreža mladih pri MIZ-e Velika Kladuša su upriličili niz manifestacija Realizacija projekta  rada sa mladima MIZ-e V.Kladuša pod nazivom“Kladuški dani omladine je otpočela u četvrtak 14.12.2017.godine  nakon akšam namaza.

U Prvoj O.Š. u Velikoj Kladuši vjeroučitelji su pripremili priredbu pod nazivom „U njemu je najljepši uzor“ na kojoj su bili prisutni glavni imam mr. Ismet ef. Mustedanagić, savjetnik bihaćkog muftije Mensur ef. Ćehić, bihaćki muftija, roditelji djece, nastavnici sa direktoricom škole Zehidom Bihorac. Nakon priredbe muftija Prof. Hasan ef. Makić se  kratko obratio i čestitao na ovako lijepoj priredbi u ovom mjesecu mevluda. Nakon toga je upriličena kahva i kolači u prostorijama škole.

Nakon klanjanja  jacija namaza na Starom gradu u dvorani Mejdan je upriličeno svečano otvorenje izložbe „Muzej Allahovo Poslanika“. Program je  otpočet učenjem ašereta kojeg je proučio Jasmin ef. Bajrektarević. Nakon kojeg su se obratili glavni imam, bihaćki muftija i autor projekta prof.dr. Esmir Halilović. Nakon otvorenja izložbe autor je pozvao prisutne da zajedno pogledaju izložbu uz njegov komentar i objašnjenja  prisutnima kojih je bili preko tri stotine. Treba dodati da je u subotu nakon posjete ovoj izložbi organizovano druženje mladih uz kviz i zakusku te poslije jacije-namaza u džematu Barake održan mevlud. U nedjelju su imami organizirano odveli djecu da posjete muzej Allahovog poslanika, a na podne namazu u džematu Trnovi je predavanje za žene održala Šuhra Terzić.

Vrijedi istači da je izložbu, koja je zatvorena u nedjelju nakon ikindije namaza, tokom tri dana koliko je bila otvorena posjetilo oko 3000 ljudi.