A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Tešanj – džemate Sije i Jevadžije

  • 11

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović protekle sedmice posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom, muftija zenički, u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića i predsjednika Medžlisa gosp. Zehrudina Kruške, posjetio je džemate Šije i Jevadžije.

U džematu Šije muftija je prisustvovao primopredaji ključeva novosagrađene kuće porodici Omić, koju su izgradile džematlije ovog džemata u saradnji sa UG ''Ponikve'' iz Šija, MZ Šije i uz svesrdnu pomoć tešanjskih privrednika.

Ševal ef. Delić, imam ovog džemata obavijestio je muftiju da je ovo šesta kuća koja je izgrađena za potrebe naših džematlija koji su u socijalnoj potrebi.

Također, u okviru posjete džematu Šije muftija je posjetio privrednika Ediba Balića, koji se bavi uzgojem voća i jedan je od najpoznatijih voćara na području ZE-DO kantona.

U džematu Jevadžije, nakon jacija-namaza, muftija je prisustvovao mevludskom programu i dodjeli vakufname. Nakon mevludskog programa, koji su izveli imami medžlisa IZ Tešanj, prisutnima su se obratili glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić i muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, koji su govorili o Poslaniku Muhammedu, a.s., kao milosti svjetovima i najljepšem uzoru.

Muftija zenički predao je vakufnamu dr. Esadu Hasaničeviću za uvakufljena novčana sredstva pred duše roditelja na ime izgradnje kapije na ulazu u vakufsko mezarje u Jevadžijama, a predsjednik džematskog odbora dr. Hasaničeviću uručio je zahvalnicu za doprinos u radu i afirmaciji džemata Jevadžije.