Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički održao sastanke sa predsjednicima džematskih odbora medžlisa IZ Tešanj, Teslić i Zenica

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/ 15-12-2017-02-zenica-mutevelije

U utorak 12. i srijedu 13. decembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, uz prisustvo glavnih imama i predsjednika IO medžlisa, održao je sastanke sa predsjednicima džematskih odbora svih džemata na području medžlisa Islamske zajednice Tešanj, Teslić i Zenica.

Na sastancima se raspravljalo o radu džematskih odbora i stanju vjerskoga života u džematima.

Nakon uvodnih napomena predsjednika medžlisa Islamske zajednice gosp. Zehrudina Kruške, gosp. Šabana Sivića i gosp. Muhameda Begagića, glavnih imama mr. Fuad ef. Omerbašića, Sifet ef. Hadžića i mr. Jakub ef. Selkice, prisutnim predsjednicima džematskih odbora obratio se muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Nakon što se zahvalio na hizmetu koji čine islamu i muslimanima, muftija zenički čestitao je predsjednicima džematskih odbora na rezultatima koje postižu u svom radu, te je, između ostaloga, istakao da kroz izgradnju stabilne i jake zajednice i poštivanje autoriteta mi čuvamo svoj opstanak, dignitet, dostojanstvo i ponos, a čuvajući domovinu mi pokazujemo svoju odgovornost prema vremenu i prostoru na kojem živimo. Također, muftija je naglasio važnost projekata rada sa omladinom, čuvanja i unaprjeđenja vakufske imovine, jedinstvene i centralizirane članarine, istakavši da su navedeni projekti preduvijet za efikasniji rad Islamske zajednice.

Također, muftija se zahvalio glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog na dobro organiziranim sastancima i aktivnostima koje se provode na području medžlisa Islamske zajednice.