A+ A A-

Počele kvalifikacije za takmičenje HIND 2018

Snimanjem prve dvije emisije u sobotu i nedjelju, 18. i 19. novembra 2017. godine u džematu Kruščica, Medžlis IZ Vitez i Edukativno-kulturnom centru "Nur" u Gornjem Vakufu počele su kvalifikacije takmičenja za djecu u učenju napamet određenih kur'anskih sura za područje Muftijstva travničkog pod nazivom "Hind 2018" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-Siddik".

20 11 2017 02 hind 2018

Na početku takmičenja u Vitezu i Gornjem Vakufu u ime domaćina obratili su Ibro-ef. Halilović, imam džemata Kruščica te mr. Enes-ef. Omerović. Više informacija o ovogodišnjem načinu takmičenja kroz kvalifikacije i polufinale prisutnima je dao rukovodilac škole Kur'ana Muftijstva travničkog Haris-ef. Amidžić, glavni imam Medžlisa IZ Novi Travnik.

U Vitezu je takmičenju pristupilo 28 takmičara od toga dvoje iz Busovače dok je u Gornjem Vakufu učešće uzelo 12 takmičara. I ove godine za sve takmičare, bez obzira na uspjeh, pripremljene su prigodne nagrade.

Na takmičenju u Kruščici kod Viteza ocjenjivačka komisija je bila sastavu: predsjednik mr. Aljo-ef. Cikotić, imam džemata Kalibunar u Travniku i članovi, i hfz. Ibrahim-ef. Bektaš imam hadži Ali-begove džamije u Travniku i Rešad-ef. Lendo, sekretar Muftijstva travničkog, dok je u Gornjem Vakufu umjesto Rešada Lende treći član bio Zekerijah-ef. Ribo imam u džamiji princeze Dževhere u Bugojnu.

Snimke takmičenja "Hind 2018" možete pratiti na MTV Igman u premijernim prikazivanjima nedjeljom i utorkom u 20:00 sati, dok će reprizne emisije biti ponedjeljkom i srijedom u 17:00 sati počevši od nedjelje 26.11.2017. godine u 20:00 sati.

(www.muftiluk-tr.ba