A+ A A-

U Goraždu održan stručni seminar za vjeroučitelje

U subotu 14. 10. 2017.godine u prostorijama Islamskog kulturno-obrazovnog centra u Goraždu, održan je stručni seminar na temu „Disciplina u nastavi islamske vjeronauke“.

Seminar je organiziran u saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovi, te Ministarstvom za obrazovanje nauku kulturu i sport, i Pedagoškim zavodom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Seminar je namijenjen stručnom Aktivu islamske vjeronauke BPK-e Goražde, učešće na ovom seminaru uzeli su i profesori razredne nastave. Seminaru prisustvovali doc.dr. Nezir Halilović šef odjela za vjeronauku Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, glavni imam Medžlisa IZ-e Goražde Rasim ef. Džafić kao i goraždanski muftija Remzija ef. Pitić.

Moderator stručnog seminar bio je predsjednik stručnog Aktiva Suad Begić, koji je na početku programa prisutne poselamio i zaželio dobrodošlicu.

Prisutnim se obratio i glavni imam Rasim ef. Džafić koji je u svom govoru ukazao na značj islamske vjeronauke u našem obrazovnom sistemu.

U prvom satu stručnog seminara doc.dr. Nezir Halilović odražao je predavanje na temu „Disciplina u nastavi islamske vjeronauke“.

U drugom satu stručnog seminara održana je i radionica u kojoj su učestvovali svi prisutni nastavnici, nakon radionice upriličena je i jednosatna diskusija o načinima unapređenja kvaliteta nastave i discipline.

Na kraju seminara prisutnim se obratio i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Seminar je počeo u 10 h, a završio u 14h.

S.B.

  • 11