Promo banner

A+ A A-

Delegacija IZ u Hrvatskoj kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 22. juni 2012. (MINA) – Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas delegaciju Islamske zajednice u Hrvatskoj u kojoj su bili: Mirsad Kugić, predsjednik Sabora IZ u Hrvatskoj, dr. Aziz Hasanović, muftija i predsjednik Mešihata, Mirza Šabić, član Sabora iz u BiH iz Zagreba i prof. Mevludi Arslani direktor Islamske gimnazije u Zagrebu.

reis-del-iz-hrv-06-2012-2

Delegacija je upoznala reisu-l-ulemu o aktivnostima Islamske zajednice u Hrvatskoj, posebno o proteklim izborima u ovoj Islamskoj zajednici.

Predsjednik Sabora IZ u Hrvatskoj i predsjednik izborne komisije Mursad Kugić je istakao da su izbori protekli u jednoj demokratskoj atmosferi s obzirom da je biračko tijelo veliko i veoma šaroliko.

Na ovim izborima povjerenje je dato dr. Azizu Hasanoviću da bude predsjednik Mešihata i novi muftija zagrebački nakon odlaska u mirovinu muftije Ševke Omerbašića.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo uspješno provedenim izborima i čestitao novom muftiji dr. Azizu Hasanoviću čije će imenovanje biti potvrđeno na narednom zasjedanje Sabora Islamske zajednice u BiH s obzirom da je Islamska zajednica u hrvatskoj sastavni dio Islamske zajednice u BiH i da muraselu dodjeljuje reisu-l-ulema.

reis-del-iz-hrv-06-2012-1